LM2G er aktiv

Norsk Hammeeting’s stasjon LM2G vil også i år være aktiv under arrangementet fra utstillingslokalet på alle HF bånd. Vi prøver å holde stasjonen aktiv i tidsrommet hvor hallen er åpen og det vil også være mulig for lisensierte amatører å kjøre stasjonen med vårt kallesignal. De siste årene har det blitt kjørt en del hundre QSO’er fra Hammeetingen og vi håper at vi i år skal klare et betydelig høyere antall.

Slik som tidligere år på Letohallen vil også K. Bull AS sponse oss med kranbil på Gardermoen slik at vi kan få våre antenner godt opp over bakkenivå.

Nytt av året er at vi i samarbeid med LA5KO Roy vil være operative på tre stasjoner fra LA8W/LN8W Conteststasjon i Rakkestad remote i radioteltet på Norsk Hammeeting. Vi ser for oss å operere samtidige stasjoner på hhv. SSB, CW og digitale modes. Alle som er interessert i å høre (og se) hvordan det er å operere fra en conteststasjon med formidable antenner er velkommen innom LM2G’s radiotelt. For de som ønsker mer informasjon om LA8W/LN8W Conteststasjon i Rakkestad kan man se en bra video her på YouTube.

I forbindelse med at LA8W/LN8W blir tilgjengelig fra Norsk Hammeeting vil det fredag kveld kl. 18:00 bli holdt et foredrag av LA5KO Roy med tittel ‘Remotekjøring med FLEX-radioer‘. Her vil bruk av helgens radio-oppsett bli gjennomgått og forklart. Sett av tid til dette foredraget.

For de som ønsker å få LM2G i loggen vil stasjonen også være sporadisk på lufta fram til åpning av Norsk Hammeeting. Men 3660 kHz +/- QRM på søndager kl 10:30 er nok sikreste mulighet.

Norsk Hammeeting støtter 3Y0J DXPEDITION 2022

Årets planlagte DXekspedisjon til Bouvet øya er antagelig det mest spennende som skjer i amatørverden på lang tid. En av de tre ‘most wanted’ land på DXCC lista som ikke har vært aktivert på mange år og som relativt få av oss har kjørt.

To av planleggerne, LA7GIA – Kenneth og LA7THA – Rune vil holde et foredrag om den planlagte ekspedisjonen med muligheter til å stille spørsmål søndag kl. 10:00 så sett av tid.

3Y0J ekspedisjonen vil også ha en stand i utstillingshallen fredag til søndag hvor det tidvis vil være mulig å få mer informasjon rundt planlegging og gjennomføring.

Norsk Hammeeting har valg å støtte 3Y0J ekspedisjonen økonomisk noe vi også oppfordrer alle andre med mulighet å gjøre. 

Utstillere

Foto: LA7HHA Jan-Asle

En viktig del av Norsk Hammeeting har i alle år vært leverandører som trofast har stilt opp med velassorterte utstillinger. Her har det vært både nyheter og godt innarbeidede varer til glede for besøkende. Slik blir det i 2022 også og avtaler med en del leverandører begynner å komme på plass. Vi vil oppdatere en oversikt fortløpende på utstillersiden.

Så var det på’n igjen – både med Hammeeting og COVID

To år på rad har Covid-pandemien tvunget oss til å kansellere Hammeetingen. Selvom det akkurat i skrivende stund kanskje ikke ser så lyst ut, så er arrangementskomiteen full av pågangsmot og vi sikter fortsatt mot en uforglemmelig Hammeetingweekend 11. – 13 mars 2022. Årsaken til dette er at situasjonen er litt annerledes nå enn de to foregående årene. I dag er mange vaksinert og sogar en stor mengde med en tredje dose. Dette ses også på myndighetenes håndtering med at de helt store og omfattende nedstengningene ikke lenger er like aktuelle.

Gardermoengruppen LA2G (LA2G) og Norsk Hammeeting (NHAM) forholder seg naturligvis til enhver tid til myndighetenes anbefalinger og pålegg vedrørende Covid-pandemien. Vi har dessuten et tett samarbeid med Thon hotellet og kongressenteret, for å sikre at dette blir et tryggest mulig arrangement for deg og dine. Dersom krav om 1 meter avstand, munnbind og kanskje gyldig covid-sertifikat blir gjeldende krav på arrangementstidspunktet, så vil vi som arrangør lojalt følge opp dette.

Så lurer du sikkert på, hvordan kan jeg bestille fly og adgang til Hammeetingen, uten å tape pengene dersom arrangementet mot formodning skulle bli kansellert? JA, da bør du fortsette å lese.

De fleste flyselskapene selger flybilletter som kan kanselleres helt opp til reisestart, med pengene tilbake. Disse koster noe mer enn de billigste billettene. Dersom vi må kansellere etter pålegg fra myndighetene og at de istedet ber oss holde oss hjemme, ja da er det en reiseforsikringssak.

  • Når du bestiller hotell via vår bestillingsside så har vi her fått ordnet en gunstig avbestillingsordning. Her kan du avbestille rommet ditt helt frem til kl1600 på ankomstdagen, helt uten kostnad.
  • Påmelding med bestilling av inngangsbillett til Hammetingen er i utgangspunktet bindende, men kan avbestilles inntil 7 dager før arrangementet starter. Dette gjelder også avbestilling av lodd.
  • For avbestilling av middagsalternativer lørdag kveld er fristen for avbestilling satt torsdag 3.mars 2022. Her blir det gitt refusjon for avbestillinger frem til og med denne dato.
  • For avbestillinger av middag, lodd og/eller inngangsbilletter innen fristen må vi ta 100 kroner i avbestillingsgebyr for å dekke våre kostnader.

Men la oss krysse fingrene og være optimistiske. Hvis alle nå følger oppfordringen om å vaksinere seg så går vi alle en lysere vinter og vår i møte.

Reiseplanlegger Norsk Hammeeting 2022

Vi har satt sammen noen alternativer for reisen til Hammeetingen for å hjelpe deg i planleggingen.

FLY: Oslo Lufthavn ligger i kort avstand fra Thon Congress Gardermoen og Hammeetingen. Flyselskap som SAS, Norwegian, Flyr, Widerøe, Stordflyet og Airleap, tar deg fra 47 lufthavner i Norge og inn til Gardermoen. Følg med på hjemmesidene til disse flyselskapene og bestill billett i god tid. Det er mange kampanjer til enhver tid så her er det mulig å gjøre et godt kupp. Vi anbefaler å bestille bagasje når du kjøper billetten da dette ofte er dyrere på flyplassen. Husk at det kan være en mulighet for at du ender opp med en radio som må fraktes hjem.

TOG: Hyppige togavganger/ankomster på Gardermoen, både med VY, SJ og Flytoget.

Transport fra flyplassen: Her er det tre alternativer. Taxi koster deg fort et par tre hundrelapper så det anbefales ikke. Det billigste og egentlig det beste er Ruter sin bussrute 450 til Årnes. Denne går fra plass 49 utenfor terminalen og går hver halve time. Denne koster 38 kroner, bruker 8 minutter til Hammeetingen uten stopp (stoppested: Gardermoen næringspark). Det siste alternativet er shuttlebussen. Shuttlebuss S22 koster 80 kroner til Hammeetingen, men går oftere enn rutebussen.

BUSS: Det går mange ekspressbusser som stopper på flyplassen, også kan du ta et av bussalternativene nevnt over for å komme helt frem til Hammeetingen. Ellers så er det en ekspressbuss som stopper rett utenfor hotellet og det er VY Express fra Elverum.

Din egen bil: Thon Hotel Oslo Airport har adresse Balder allé 2, 2060 Gardermoen og ligger rett ved E6, benytt avkjøring merket ‘Jessheim N‘ (E6 avkjørsel 51). Det er nok av parkeringsplasser utenfor hotell og kongresshall. Her er det også mulighet for å parkere bobil (men ikke strøm). I motsetning til tidligere så må det her betales for parkering. Dette koster 130,- per døgn eller 325,- for helga (parkering er ikke inkludert i hotellovernatting)

Vi kommer om kort tid med en egen reiseplanlegger for XYL på denne hjemmesiden. Hammetingens nye lokasjon gir store muligheter for aktiviteter for din bedre halvdel, når du er opptatt med å kjøpe radio i messehallen.