LM2G er aktiv

Norsk Hammeeting’s stasjon LM2G vil også i år være aktiv under arrangementet fra utstillingslokalet på alle HF bånd. Vi prøver å holde stasjonen aktiv i tidsrommet hvor hallen er åpen og det vil også være mulig for lisensierte amatører å kjøre stasjonen med vårt kallesignal. De siste årene har det blitt kjørt en del hundre QSO’er fra Hammeetingen og vi håper at vi i år skal klare et betydelig høyere antall.

Slik som tidligere år på Letohallen vil også K. Bull AS sponse oss med kranbil på Gardermoen slik at vi kan få våre antenner godt opp over bakkenivå.

Nytt av året er at vi i samarbeid med LA5KO Roy vil være operative på tre stasjoner fra LA8W/LN8W Conteststasjon i Rakkestad remote i radioteltet på Norsk Hammeeting. Vi ser for oss å operere samtidige stasjoner på hhv. SSB, CW og digitale modes. Alle som er interessert i å høre (og se) hvordan det er å operere fra en conteststasjon med formidable antenner er velkommen innom LM2G’s radiotelt. For de som ønsker mer informasjon om LA8W/LN8W Conteststasjon i Rakkestad kan man se en bra video her på YouTube.

I forbindelse med at LA8W/LN8W blir tilgjengelig fra Norsk Hammeeting vil det fredag kveld kl. 18:00 bli holdt et foredrag av LA5KO Roy med tittel ‘Remotekjøring med FLEX-radioer‘. Her vil bruk av helgens radio-oppsett bli gjennomgått og forklart. Sett av tid til dette foredraget.

For de som ønsker å få LM2G i loggen vil stasjonen også være sporadisk på lufta fram til åpning av Norsk Hammeeting. Men 3660 kHz +/- QRM på søndager kl 10:30 er nok sikreste mulighet.

Norsk Hammeeting støtter 3Y0J DXPEDITION 2022

Årets planlagte DXekspedisjon til Bouvet øya er antagelig det mest spennende som skjer i amatørverden på lang tid. En av de tre ‘most wanted’ land på DXCC lista som ikke har vært aktivert på mange år og som relativt få av oss har kjørt.

To av planleggerne, LA7GIA – Kenneth og LA7THA – Rune vil holde et foredrag om den planlagte ekspedisjonen med muligheter til å stille spørsmål søndag kl. 10:00 så sett av tid.

3Y0J ekspedisjonen vil også ha en stand i utstillingshallen fredag til søndag hvor det tidvis vil være mulig å få mer informasjon rundt planlegging og gjennomføring.

Norsk Hammeeting har valg å støtte 3Y0J ekspedisjonen økonomisk noe vi også oppfordrer alle andre med mulighet å gjøre.