Trekning lotteri 2022

Det bli i kveld foretatt trekning av lotteriet for Norsk Hammeeting 2022:

1. Premie Hytera HM785G BT Zodiac Norge ASLodd nummer 0354
2. Premie Anytone AT-D578UV Pro ChrisTech AS   Lodd nummer 0542 
3. Premie Caltta PH690 GPS BT Sambandsradio.no   Lodd nummer 0253
4. Premie Rigexpert – Stick 230 ChrisTech AS   Lodd nummer 0779
5. Premie 100m M&P Airborne 10 Sambandsradio.no   Lodd nummer 0565 
6. Premie Yaesu FT-4XE Permo AS  Lodd nummer 1379 
7. Premie Bokpakke Tema Antenner NRRL   Lodd nummer 0760
8. Premie Kit – Arduino Startpakke ChrisTech AS   Lodd nummer 0846
9. Premie NRRL ryggsekk m/Innhold NRRL   Lodd nummer 0142
10. Premie Velleman loddestasjon ChrisTech AS   Lodd nummer 0092
11. Premie Balun LDG 4:1 ChrisTech AS   Lodd nummer 0258
12. Premie Balun LDG 1:1 ChrisTech AS   Lodd nummer 0206  

Premier i rødt er ikke avhentet så sjekk loddene dine!

Vi gratulerer de heldige vinnerne!

Uavhentet gevinst? Send oss en epost på post@hammeeting.no

Nå er vi i gang!

Etter en hektisk ettermiddag er vi i gang, masse junkbordselgere er på plass, utstillerne er på plass, LM2G er operativ fra lokal antenne og LN8W i Rakkestad er operativ remote fra hallen. Og lisensprøve og det første foredraget er unnagjort.

I morgen er vi i gang fra klokken 09:00 med foredrag og aktiviteter i hallen. Er du i nærheten så er det ikke for sent å bråbestemme seg for en liten tur til Gardermoen.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen!

uSDX QRP Prosjektpresentasjon

uSDX QRP er en open source all mode HF QRP SDR transceiver, basert på Atmega 328P prosessoren.

Dette er en av de mest spennende hamradio bygge prosjekter på mange år, hvor man kan lære masse fra begge verdene – radio og pc.

uSDX QRP prosjektet startet som en mulig CW2SSB hack for QRP-Labs QCX CW transceiver og ble fort utvidet videre med flere nye versjoner.
Det ble også etablert en prosjekt gruppe på nett, som sørget for uSDX radio videre utviklingen og forbedringer.

Vi får gleden å høre om uSDX QRP fra de som startet prosjektet og bidro med sine egne uSDX design.

Foredragsholder er LA7WRA – Peter Petrov

DMR på Hammeetingen

NRRL tar med seg DMR repeateren LD1HQ på Norsk Hammeeting. Denne blir tatt med og satt opp i nærheten av utstillingsområdet.

Frekvens: 432.800MHz / 434.800MHz

Color code: 1

TS1 har 242 statisk linket. TS2 brukes til dynamisk linking.

Repeateren er linket mot Brandmeister.

Hammeetingen’s landemerke

Foto: LA7HHA, Jan-Asle

Igjen vil Hammeetingen’s mobile mast og landemerke være på plass. Denne er nok velkjent for tidligere besøkere siden K.Bull hvert år har stilt en av sine større kranbiler til disposisjon med vår Hy-Gain AV-680 vertikal i toppen og muligens en Bushcomm BBA-1K trådantenne festet noe lavere.

Vi er så heldig å ha en av våre medlemmer LA2ORA Tommy som er operatør på en stor kransemi som også i år vil stille opp. Krana har et spesiallaget antennefeste som gjør det mulig å få vertikalantenna til å bli vertikal. Og med en maksimal høyde på 37 meter på krana vil antenna også i år bli godt synlige i landskapet rundt utstillingshallen. Antennene vil i å bli benyttet av Hammeetingens stasjon LM2G som vil være operativ fra hallen på de fleste bånd og modes under helga.

Skulle du ha behov for løft, transport eller betongarbeider anbefaler vi at du kontakter

 

Hjertelig takk til K.Bull og Tommy for bidraget!

Lotteri

Vi har også i år et lotteri med mange fine premier i forbindelse med årets arrangement på Gardermoen. Lodder kan bestilles sammen med inngangsbilletter, men selges også fredag og lørdag i informasjonsdisken.

Årets premier:

1. Premie Hytera HM785G BT Zodiac Norge AS
2. Premie Anytone AT-D578UV Pro ChrisTech AS
3. Premie Caltta PH690 GPS BT Sambandsradio.no
4. Premie Rigexpert – Stick 230 ChrisTech AS
5. Premie 100m M&P Airborne 10 Sambandsradio.no
6. Premie Yaesu FT-4XE Permo AS
7. Premie Bokpakke Tema Antenner NRRL
8. Premie Kit – Arduino Startpakke ChrisTech AS
9. Premie NRRL ryggsekk m/Innhold NRRL
10. Premie Velleman loddestasjon ChrisTech AS
11. Premie Balun LDG 4:1 ChrisTech AS
12. Premie Balun LDG 1:1 ChrisTech AS

Som dere ser er det en rekke fine premier som burde være aktuelle for enhver radioamatør. Lodder kan bestilles sammen med inngangsbilletter, men selges også fredag og lørdag i informasjonsdisken ved inngangen. 

Trekning foretas lørdag kveld og vinnernummer annonseres både på kveldens festmiddag og uformell middag. Vinnernummer vil også bli annonsert på Norsk Hammeeting’s hjemmeside og i Amatørradio.

Vi sender en hjertelig takk til alle leverandørene som har bidratt med flotte gevinster!

Avlegge lisensprøve på Hammeetingen?

Det vil også i år være mulig å avlegge lisensprøve på Norsk Hammeeting for de som ønsker det.  Tidspunkt er fredag kveld med frammøte mellom kl. 18:00 og 19:00 på møterom Norden 1, men man må melde ifra på forhånd at man ønsker å avlegge prøve.

Prøvene vil rettes fortløpende av NKOM og man vil få svar om lisensprøven er bestått i etterkant.

Selve lisensprøven er kostnadsfri, men ved utstedelse av kallesignal vil standard gebyr til NKOM påløpe.

Påmelding på email til lb2cg@radiocom.no

Husk å ta med legitimasjon og kalkulator.

LM2G er aktiv

Norsk Hammeeting’s stasjon LM2G vil også i år være aktiv under arrangementet fra utstillingslokalet på alle HF bånd. Vi prøver å holde stasjonen aktiv i tidsrommet hvor hallen er åpen og det vil også være mulig for lisensierte amatører å kjøre stasjonen med vårt kallesignal. De siste årene har det blitt kjørt en del hundre QSO’er fra Hammeetingen og vi håper at vi i år skal klare et betydelig høyere antall.

Slik som tidligere år på Letohallen vil også K. Bull AS sponse oss med kranbil på Gardermoen slik at vi kan få våre antenner godt opp over bakkenivå.

Nytt av året er at vi i samarbeid med LA5KO Roy vil være operative på tre stasjoner fra LA8W/LN8W Conteststasjon i Rakkestad remote i radioteltet på Norsk Hammeeting. Vi ser for oss å operere samtidige stasjoner på hhv. SSB, CW og digitale modes. Alle som er interessert i å høre (og se) hvordan det er å operere fra en conteststasjon med formidable antenner er velkommen innom LM2G’s radiotelt. For de som ønsker mer informasjon om LA8W/LN8W Conteststasjon i Rakkestad kan man se en bra video her på YouTube.

I forbindelse med at LA8W/LN8W blir tilgjengelig fra Norsk Hammeeting vil det fredag kveld kl. 18:00 bli holdt et foredrag av LA5KO Roy med tittel ‘Remotekjøring med FLEX-radioer‘. Her vil bruk av helgens radio-oppsett bli gjennomgått og forklart. Sett av tid til dette foredraget.

For de som ønsker å få LM2G i loggen vil stasjonen også være sporadisk på lufta fram til åpning av Norsk Hammeeting. Men 3660 kHz +/- QRM på søndager kl 10:30 er nok sikreste mulighet.

Utstillere

Foto: LA7HHA Jan-Asle

En viktig del av Norsk Hammeeting har i alle år vært leverandører som trofast har stilt opp med velassorterte utstillinger. Her har det vært både nyheter og godt innarbeidede varer til glede for besøkende. Slik blir det i 2022 også og avtaler med en del leverandører begynner å komme på plass. Vi vil oppdatere en oversikt fortløpende på utstillersiden.

Så var det på’n igjen – både med Hammeeting og COVID

To år på rad har Covid-pandemien tvunget oss til å kansellere Hammeetingen. Selvom det akkurat i skrivende stund kanskje ikke ser så lyst ut, så er arrangementskomiteen full av pågangsmot og vi sikter fortsatt mot en uforglemmelig Hammeetingweekend 11. – 13 mars 2022. Årsaken til dette er at situasjonen er litt annerledes nå enn de to foregående årene. I dag er mange vaksinert og sogar en stor mengde med en tredje dose. Dette ses også på myndighetenes håndtering med at de helt store og omfattende nedstengningene ikke lenger er like aktuelle.

Gardermoengruppen LA2G (LA2G) og Norsk Hammeeting (NHAM) forholder seg naturligvis til enhver tid til myndighetenes anbefalinger og pålegg vedrørende Covid-pandemien. Vi har dessuten et tett samarbeid med Thon hotellet og kongressenteret, for å sikre at dette blir et tryggest mulig arrangement for deg og dine. Dersom krav om 1 meter avstand, munnbind og kanskje gyldig covid-sertifikat blir gjeldende krav på arrangementstidspunktet, så vil vi som arrangør lojalt følge opp dette.

Så lurer du sikkert på, hvordan kan jeg bestille fly og adgang til Hammeetingen, uten å tape pengene dersom arrangementet mot formodning skulle bli kansellert? JA, da bør du fortsette å lese.

De fleste flyselskapene selger flybilletter som kan kanselleres helt opp til reisestart, med pengene tilbake. Disse koster noe mer enn de billigste billettene. Dersom vi må kansellere etter pålegg fra myndighetene og at de istedet ber oss holde oss hjemme, ja da er det en reiseforsikringssak.

  • Når du bestiller hotell via vår bestillingsside så har vi her fått ordnet en gunstig avbestillingsordning. Her kan du avbestille rommet ditt helt frem til kl1600 på ankomstdagen, helt uten kostnad.
  • Påmelding med bestilling av inngangsbillett til Hammetingen er i utgangspunktet bindende, men kan avbestilles inntil 7 dager før arrangementet starter. Dette gjelder også avbestilling av lodd.
  • For avbestilling av middagsalternativer lørdag kveld er fristen for avbestilling satt torsdag 3.mars 2022. Her blir det gitt refusjon for avbestillinger frem til og med denne dato.
  • For avbestillinger av middag, lodd og/eller inngangsbilletter innen fristen må vi ta 100 kroner i avbestillingsgebyr for å dekke våre kostnader.

Men la oss krysse fingrene og være optimistiske. Hvis alle nå følger oppfordringen om å vaksinere seg så går vi alle en lysere vinter og vår i møte.