På lørdag skjer det!

Førstkommende lørdag – 15 april kl. 10 åpner vi dørene for årets Hammeting i Jessheim Is- og Flerbrukshall ved Gardermoen.

All nødvendig informasjon om arrangementet finner du på hjemmesiden som du nå er inne på. Enten så finner du informasjonen i nyhetsfeeden her, eller i menyen over. Du vil finne informasjon om priser, åpningstider, foredragsprogram, lisensprøve, hvordan finne frem og parkere, bestilling av overnatting, fellesmiddag og mye mye mer. Dersom du har spørsmål til oss på tampen så kan du nå oss på post@hammeeting.no

Vi satser på et yrende liv i hallen med bruktsalg av radioutstyr. Vi har bestilt mange bord, så det er bare å ta med det du måtte ha av utstyr som du har liggende. Du får et bord og en stol for 200 kroner (vi må selv ut på leiemarkedet for å hente inn stoler og bord, så derfor må vi ta ekstra betalt for bordene).

I hallen vil du treffe både Christech og Simarud/Permo, i tillegg til både NRRL og NKOM. Vi har også et eget bord med 3D printere og vil demonstrere live koding av disse. Vi vil også etablere vår lille «Hammeeting cafe» inne i utstillingshallen.

Det blir foredrag i to separate møterom, der rosinen i pølsa er besøket av våre venner som nesten kommer rett fra Bouvetøya. Foredragsprogrammet finner du litt lenger ned i denne nyhetsfeeden.

Det er ikke for sent å bestille hotellrom. Rimelig overnatting på Quality Airport Hotell Gardermoen og informasjon om bestilling finner du i fanen «overnatting» øverst på siden. Vi har også fått ordnet fellesmiddag på dette hotellet, åpent for alle, på lørdag kveld. Mer informasjon om bestilling finner du blant nyhetene under.

Da gjenstår det bare å ønske velkommen til årets Hammeting førstkommende lørdag. Vi håper virkelig at du blir med oss på festen. For å holde dette arrangementet i gang, så er vi avhengige av din deltakelse. Vi ses!

3D Printing i hallen

Vi får besøk av vår egen LA9DTA/Per som vil demonstrere live koding av 3D printere i hallen. Per vil også ta med noen av sine produkter som han har produsert i sin maskinpark med 3D printere. Per jobber til daglig med komplekse flynavigasjonssystemer på hovedflyplassen, så her er anledningen god for å få med noen gode råd på veien, hvis du skulle ha tekniske utfordringer.

Per tar også med sin loddebolt, så her blir det også mulig å få bistand med komplekse loddinger.

BORD TIL BRUKTSALG – NY BESKJED!

Vi har bestilt et stort antall bord til Hammeetingen, slik at det ikke lenger gjelder å måtte forhåndsbestille. Har du derfor noe radioutstyr liggende i veien og som du i stedet kan få noen kroner for, ta det med. Bestilling av bord gjøres i inngangen. Vi åpner allerede kl 0730 på morgenen lørdag 15.4 for bestilling av bord.

Mer info om priser og bestilling finner du her

Aktiviteter til familien mens du er på Hammeeting

Dersom det skulle trengs å aktivisere de som ikke er like interessert i amatørradio som deg, så finnes det mange aktivitetsmuligheter i området ikke langt fra Hammeetingen.

Her noen tips til hjelp i planleggingen av dagen:

Jessheimbadet

Dette ligger vegg i vegg med Hammeetingen. Dette er «et lite» badeland på 6400 kvadratmeter med 25 meters basseng – Velværebasseng – Terapibasseng – Opplæringsbasseng – Stupebasseng og Barnebasseng. I tillegg en 41 meter lang sklie, stupetårn med 1,3 og 5 meter, 2 badstuer og boblebad.

Den ene foredragssalen til Hammetingen ligger i dette bygget.

www.jessheimbadet.no

Modern Activity Center

Dette ligger et steinkast fra der vi arrangerte Hammeeting ifjor. Dette er Norges største vindtunnel, der du kan oppleve vektløshet. Her er det også en VR- simulator, med topp moderne virtual reality spill samt en AR – klatrevegg. Dette er en interaktiv klatrevegg med sensorer, kameraer og en prosjektor som lar deg delta i en verden av augmented reality.

www.modernactivitycenter.no

Bowling 1

Bowling høres kanskje ikke så spektakulært ut, men i de samme lokalene så er det et såkalt «Mega Zone», der man utfordres med laserpistoler. Dette spillet foregår i et stort rom med mange labyrinter, der det er om å gjøre å treffe «fienden» med laserstråler for å samle poeng. En garantert suksessaktivitet som fungerer for alle aldre. Det er gangavstand til Hammeetingen herfra.

www.bowling1.no/jessheim

Flysamlingen

Dette ligger på vestsiden av Gardermoen, 15 minutter med bil fra Hammeetingen. Samlingen består av nær 40 fly og gir et enestående innblikk i norsk militær flyging i krig og fred. Her finnes blant annet Norges første fly «Start» og uerstattelige klenodier fra annen verdenskrig. Samtlige av Luftforsvarets jetjagere fra den kalde krigen er representert i samlingen. Du kan også booke time i F16 simulator.

www.flysamlingen.no

Jessheim Storsenter

For den som har den interessen, så går dagen fort på dette senteret med sine 140 butikker og serveringssteder. Senteret ligger fire minutter unna i bil.

www.jessheimstorsenter.no

Ellers så ligger både Biltema og Jula «et steinkast» fra Hammeetingen, hvis du skulle trenge noen duppeditter du ikke skulle finne i hallen.

Lisensprøve

Det vil også i år bli mulig å gå opp til lisensprøve på hammeetinga. NKOM vil være tilstede og prøva blir rettet umiddelbart etter avlagt prøve. De som består får da tildelt sitt nye kallesignal samme dag.

På grunn av at det i år vil foregå mye på en dag vil det være nødvendig med  forhåndspåmelding til lb2cg@radiocom.no innen 13. april med fullt navn, adresse og fødselsdato.

Ytterligere info kan fåes på telefon 909 54 848.

Påmeldte møtes i det lille møterommet kl. 12:00. Husk å ta med legitimasjon, penn og kalkulator.

Husk at NRRL selger læreboka Veien til internasjonal radioamatørlisens som gir en god innføring i pensum for prøven.

NRRL har meldt sin ankomst

Vi kan med glede ønske velkommen NRRL til årets arrangement lørdag 15 april. Radioamatørenes organisasjon i Norge har vært tilstedeværende på arrangementet gjennom alle år, og intet unntak i år. Det er vi i LA2G svært glade for.

NRRL vil i år sponse inngangsbilletten for sine medlemmer i sin helhet. Det betyr at du – med gyldig medlemskap – kommer gratis inn på årets hammeeting. Det legges også opp til at det kan tegnes medlemskap i NRRL før inngang.

NRRL vil også gjøre seg tydelig på flere måter under arrangementet, men dette vil vi publisere etterhvert.

Felles middag lørdag 15 april etter Hammeetingen

Det vil bli reservert bord i restauranten på Quality Airport Hotel Gardermoen kl. 20.00 den 15 april. Det vil bli servert middagsbuffet med varme og kalde retter med stort utvalg til kr. 565,- pr. person. Den enkelte må selv bestille bord direkte med resepsjonen på hotellet på e-post q.gardermoen@choice.no

Husk å påfør antall personer og at det gjelder fellesbordet til Norsk Hammeeting lørdag kl.2000.

Norsk Hammeeting er kun formidler av dette uformelle arrangementet. All dialog må skje direkte med hotellet. Vi håper likevel flest mulig kan delta. Flere av oss planlegger selv å delta her etter at vi har ryddet opp etter oss i hallen.

NKOM har meldt sin ankomst

NKOM har bekreftet at de vil delta på årets Hammeeting på Jessheim, lørdag 15 april. De vil avholde det etterspurte og alltid populære foredraget «NKOMs time». I tillegg vil de forestå lisensprøve i løpet av dagen.

For orden skyld, NKOM eller nasjonal kommunikasjonsmyndighet som det også kalles, er tilsyns- og forvaltningsmyndigheten for tjenester innenfor post og elektronisk kommunikasjon i Norge. NKOM har som overordnet mål å legge til rette for et likeverdig og sikkert tilbud at post og ekom-tjenester over hele landet.

NKOM fører tilsyn med en rekke lover og forskrifter. For norske radioamatører så er det «Forskrift om radioamatørlisens» som regulerer virksomheten vår med tildeling av radiofrekvenser og bruk av radioutstyr.