Lisensprøve 2018

Gardermogruppen av NRRL vil også i år arrangere lisensprøve i Letohallen i forbindelse med Norsk Hammeeting.

Lisensprøven starter fredag 13. april kl. 18.00, men det vil være mulig å møte opp helt frem til kl. 19.30.

Det er ingen tidsbegrensning på prøven, så dere bruker den tiden dere trenger.

Prøvene rettes fortløpende etter at dere er ferdig. NKOM deltar på lisensprøven og de som består vil derfor få tildelt kallesignal umiddelbart etter at prøven er rettet.

Som hjelpemiddel er kun kalkulator tillatt på prøven. Skrivesaker, kladdepapir og søknadskjema for radioamatørlisens blir utdelt sammen med prøven.

Husk å ta med legitimasjon.

Deltagelse på lisensprøven er gratis, påmelding gjøres til lb2cg@radiocom.no.

Gardermogruppen av NRRL vil ønske dere lykke til med prøven, og vi håper å få mange nye radioamatører denne kvelden.

Klart for bestillinger

Vi har i dag åpnet for bestillinger av inngangsbilletter, loppemarkedbord og lodder. På samme side kan man også reservere plass på enten NRRL’s jubileumsmiddag eller den uformelle middagen i Søylesalen.

Hotell booking gjøres i år direkte hos Best Western Letohallen.

Utfyllende informasjon rundt bestillinger finner du her.

SM0JZT Tilman kommer!

SM0JZT Tilman D. Thulesius, SSA’s seksjonsleder radioteknikk er et velkjent navn for alle som leser SSA’s medlemsblad QTC med sine faste tekniske artikler om ny og kommende teknologi, kommunikasjonsformer og ikke minst byggebeskrivelser. I tillegg blir nye ‘dingser’ utførlig testet og omtalt ut fra både teknisk og bruksmessig side.

Tilman har flere ganger tidligere undervist og underholdt oss med sine uhøytidelige tekniske foredrag.  I tillegg til foredrag stiller han vanligvis opp med et bord i messehallen hvor alle er velkomne til å slå av en (lang) prat om teknikk og radio generelt.

Også i år har han sagt seg villig til å ta turen over kjølen til nabolandet og har med seg ett nytt og spennende foredrag til oss. Dette er hva han skriver at han vil komme innom:

«Modern amatörradioteknik – vi tittar in i fram och nutid»

Saker som vi reflekterar kring….. 

  • Hur kan vi använda moderna SDRadios på ett effektivt sätt?
  • Vi tittar på några nya SDRadios
  • Vad kan vi se i spåkulan?
  • IoT Internet of Things inkluderar Radion
  • SDRadio på distans. Dax att köra igång!!

 

Har du lyst til å holde foredrag på Norsk Hammeeting 2018?

Eller du kanskje kjenner til noen du mener har kjennskap til emner som er interessante for radioamatører?

Vi har opp gjennom årene kommet i kontakt med og benyttet oss av en rekke dyktige foredragsholdere på mange forskjellige temaer, men det er alltid et behov for å fornye seg og tilpasse seg endringer i tiden.

Vi er derfor stadig på utkikk etter personer med spennende emner som kunne være aktuelle som foredragsholdere på Norsk Hammeeting.

Vi prøver å ha et bredt spektrum på våre foredrag for å favne alle interesser innenfor radioamatør hobbyen, fra nybegynner til avanserte DX’er, operatører til selvbyggere, QRP til QRO er velkommene.

For de som har vært innom er foredragsformen velkjent, men generelt kan sies at foredragene er uformelle, publikum er lydhøre og settingen ofte innbyr til både dialog og spørsmål. En god regel er at man prøver å ha et foredrag som varer ca. 40 minutter (tiden går ofte fortere enn du tror) og setter av 5-10 minutter i etterkant til spørsmål.

Så, hvis du vurderer at du kan holde et foredrag eller har et godt tips på en foredragsholder, send en epost til: foredrag@hammeeting.no

Vi er takknemlig for alle innspill!

Forberedelsene er i full gang!

Gardermogruppen er i full gang med forberedelsene til Norsk Hammeeting 2018 på Letohallen  og oppdateringer vil komme på hjemmesiden fortløpende.

Nytt av året er at bestillinger av billetter og overnatting vil foregå online, vi håper dette vil gi en smidigere og bedre bestillingsopplevelse for de besøkende.

Vi er i full gang med å få på plass foredragsholdere fra både innland og utland, det vil bli mange godbiter både på teknisk side og operatørmessig.