Vi får besøk av entusiastene bak Bergen Kringkaster!

På siste halvdel av 30 tallet ble Bergen Kringkaster etablert på Askøy, nord av Bergen. Det var behov for spre NRK sine sendinger utover vårt vakre Vestland. Det ble satt opp to 150 meter høye jern-master på øya atskilt nesten 200 meter fra hverandre. En «T» antenne ble strukket mellom de to mastene. Senderen var i bruk frem til slutten av 70 tallet. Antennemastene sto derimot oppe frem til høsten 2000. 20 meter av den ene opprinnelige antennen ble gjenreist i 2015.

Vi kjenner kanskje Bergen Kringkaster best som LA1ASK og den krystallklare røsten til Per-Dagfinn/LA1TNA. Men vi vil i dette foredraget høre LB0K/Peter foredra om historien til kringkasteren, om foreningen som holder den igang og den aktiviteten som bedrives i lokalene på kringkasteren. Foredraget blir krydret med bilder av huset, antennemaster, rørsenderen osv. Her er det bare å glede seg til en time med nostalgi.

Les mer om Bergen kringkaster her: https://www.bergenkringkaster.no/om-fbk/