Simarud Radiokommunikasjon kommer

Foto: LA7HHA/Jan-Asle

Vi kan med dette opplyse om at Simarud eller også godt kjent som «Permo» har meldt sin ankomst til årets Hammeeting. De blir å finne på Leto Arena fredag til søndag.

Simarud har vært med i mange år og vi er glade for å ha dem med nok engang.

Simarud holder til på Langhus, sør for hovedstaden. Her har de showroom og salg av radioutstyr i tillegg til radioverksted. Simarud Radiokommunikasjon selger Kenwood (autorisert importør) og Yaesu. I tillegg finner du det du måtte trenge av utstyr til din hobby i butikken, alt fra PA-trinn og morsenøkler til SWR metere og rotorer.

Junksalg på Hammeetingen

Foto: LA7HHA Jan-Asle

Et svært populært innslag på Hammeetingen er de mange bordene med brukt utstyr som ut for salg. Her er det mye utstyr som skifter eier i løpet av helgen. I fjor satte vi rekord i antall meter med bordsalg.

Husk at du får en meter bordplass inkludert i inngangsbilletten, så her er det bare å ta med utstyr som kanskje ikke lenger er like mye i bruk?
Dette er det en fin anledning for å gå sammen en gjeng og sette opp en felles «salgsdisk»?

Husk også at vi har rabatt på inngangsbilletten frem til 1 mars. Ved kjøp på nett koster billett (med en meter junkbord) 250 kroner for hele helgen – fredag til søndag.
Vi vil forøvrig anbefale de som ennå ikke har skaffet seg Vipps å gjøre dette. Erfaring fra fjoråret viser at dette ble benyttet i stor grad som betalingsmiddel.

Sjekk av QSL-kort

Vi kan også i år tilby sjekk av QSL kort for DXCC. Vi er takknemlige for at LA8HGA, Jon Morten stiller opp nok engang i hallen. Se etter «plakaten» over i nærheten av NRRL sin stand.

Nytt av året vil være at det blir fastsatt tidsperioder gjennom helgen der slik sjekk vil være tilgjengelig. Vi kommer tilbake med disse tidspunktene ved en senere anledning.
Denne tjenesten er kun tilgjengelig for medlemmer av NRRL.

ChrisTech kommer til Hammeetingen

Vi kan også i år ønske ChrisTech velkommen til Norsk Hammeeting. Selskapet har vært fast inventar hos oss noen år nå, og mang en radioamatør har handlet sin rigg akkurat her.

Selskapet ble stiftet i 2012 og er lokalisert på Skarnes rett øst av Gardermoen. På sin hjemmeside reklamerer selskapet med at de ønsker å være tilgjengelig for deg som kunde, noe forfatteren av denne artikkelen selv har erfart med leveranse på døren av sjefen selv, Christopher – LB2GG, ved flere anledninger.

I fjor stilte ChrisTech med Yaesu representanten fra England hvilket skapte god stemning på stand med gode diskusjoner. Vi gleder oss til å se hva ChrisTech kan diske opp med i år.

NKOM kommer til Hammeetingen

Vi er svært stolte av å kunne annonsere at myndigheten som regulerer vår radioamatørvirksomhet – NKOM kommer til oss også i år. Vi har fått bekreftet at Overingeniør Nancy Sangvik & Co kommer. Vi synes det er fantastisk at tilsynsmyndigheten prioriterer oss radioamatører og viser sin tilstedeværelse på Hammeetingen på denne måten.

Foredragene som NKOM avholder er alltid like populært og vi forventer at hvert eneste stolsete også blir fylt opp i år.

Detaljer om tidpunkt kommer vi tilbake til, men det blir på lørdag.

NRRL kommer til Hammeetingen

Vi har den glede å ønske velkommen til Norsk Radio Relæ Liga som en av de største utstillere som vi har under arrangementet. Ikke bare vil NRRL være synlige i hallen, men også med sine undergrupper og ikke minst generalforsamlingen på søndagen.

Siden 1928 har NRRL ivaretatt våre interesser – og kanskje det viktigste – ovenfor våre myndigheter. Derfor er vi i Norsk Hammeeting (Les: medlemmene i Gardermogruppa LA2G) spesielt glade for å ha NRRL på plass.

Foredragsprogrammet

Norsk Hammeeting har samarbeidet med LA DX Group gjennom mange år, der vi sammen fyller opp foredragssalene våre med mange gode foredrag.

Vi får også i år besøk fra nylig gjennomførte DX-expedisjoner.

9J2LA

Senere i vinter reiser et knippe med norske radioamatører og slutter opp om ekspedisjonen 9J2LA i Zambia. Dette blir en internasjonal ekspedisjon med deltakelse fra flere land. Vi får en rykende fersk rapport på hammeetingen fra denne turen.

VP8PJ

Men ikke nok med det. N7QT – Robert E Fanfant vil også komme til oss med en fersk rapport fra VP8/VPDXU-ekspedisjonen som går til South Orkney (Sydishavet) nå i februar. For de som sitter klare for å kjøre denne ekspedisjonen, vær obs på at det er noe forandringer i kallesignal (se lenke).

Etterhvert som foredragene faller på plass så vil vi her informere dere om det som kommer til å skje.

FOREDRAGSLISTEN BEGYNNER Å TA FORM

I tradisjons tro så vil Hammeetingen fylles opp med mange interessante aktiviteter, når denne går av stabelen i LETO ARENA (det nye navnet på Letohallen) 17-19 april 2020. Foredragene på lørdagen er intet unntak. LA-DX Group deltar som tidligere år og bidrar med å fylle opp foredragslisten.

Vi kan allerede nå avsløre at LA-DX group har invitert oppfinneren av FT8 – Professor Joseph ‘Joe’ Taylor, K1JT. Foredraget hans har tittelen «DXing with WSJT-X: FT8, FT4 and beyond. Vi vil tro at dette vil fatte manges interesse.

Her vil det komme mye spennende, som vi vil komme nærmere tilbake til.