NKOM kommer til Hammeetingen

Vi er svært stolte av å kunne annonsere at myndigheten som regulerer vår radioamatørvirksomhet – NKOM kommer til oss også i år. Vi har fått bekreftet at Overingeniør Nancy Sangvik & Co kommer. Vi synes det er fantastisk at tilsynsmyndigheten prioriterer oss radioamatører og viser sin tilstedeværelse på Hammeetingen på denne måten.

Foredragene som NKOM avholder er alltid like populært og vi forventer at hvert eneste stolsete også blir fylt opp i år.

Detaljer om tidpunkt kommer vi tilbake til, men det blir på lørdag.

Foredragsprogrammet

Norsk Hammeeting har samarbeidet med LA DX Group gjennom mange år, der vi sammen fyller opp foredragssalene våre med mange gode foredrag.

Vi får også i år besøk fra nylig gjennomførte DX-expedisjoner.

9J2LA

Senere i vinter reiser et knippe med norske radioamatører og slutter opp om ekspedisjonen 9J2LA i Zambia. Dette blir en internasjonal ekspedisjon med deltakelse fra flere land. Vi får en rykende fersk rapport på hammeetingen fra denne turen.

VP8PJ

Men ikke nok med det. N7QT – Robert E Fanfant vil også komme til oss med en fersk rapport fra VP8/VPDXU-ekspedisjonen som går til South Orkney (Sydishavet) nå i februar. For de som sitter klare for å kjøre denne ekspedisjonen, vær obs på at det er noe forandringer i kallesignal (se lenke).

Etterhvert som foredragene faller på plass så vil vi her informere dere om det som kommer til å skje.

FOREDRAGSLISTEN BEGYNNER Å TA FORM

I tradisjons tro så vil Hammeetingen fylles opp med mange interessante aktiviteter, når denne går av stabelen i LETO ARENA (det nye navnet på Letohallen) 17-19 april 2020. Foredragene på lørdagen er intet unntak. LA-DX Group deltar som tidligere år og bidrar med å fylle opp foredragslisten.

Vi kan allerede nå avsløre at LA-DX group har invitert oppfinneren av FT8 – Professor Joseph Taylor, K1JT. Foredraget hans har tittelen «DXing with WSJT-X: FT8, FT4 and beyond. Vi vil tro at dette vil fatte manges interesse.

Her vil det komme mye spennende, som vi vil komme nærmere tilbake til.